Vocaal Ensemble Silhouet is de komende tijd volop te beluisteren

5 april 2020: enkele vocale intermezzo’s bij de lezing van Salon RemunjBevrijdingsSalon

Om 14:00 uur in de Joep Nicolas- zaal van de Oranjerie te Roermond        

 

13 juni 2020: om 20:00 uur Munsterkerkconcert te Roermond in het kader van de Maand van de Mystique.

Munsterkerk en kiosk 1000

 

VE Silhouet verzorgt op zaterdag 13 juni 2020 een bijzonder concert in de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk, die dit jaar haar 800-jarig bestaan viert. Het thema van de Roermondse Biënnale in juni 2020 draagt als titel “Mystique”. Goede redenen om dit concert plaats te laten vinden in de jubilerende Munsterkerk en qua programmering aansluiting te zoeken bij ‘Maand van de Mystique’.

Op het programma staan werken van:
Hildegard von Bingen, Francis Poulenc (Salve Regina), Arvo Pärt (Salve Regina), Paul Mealor (Locus iste), Anton Bruckner (Ave Maria), Hendrik Andriessen ( Magnificat), Benjamin Britten (Te Deum) en Ēriks Ešenvalds (Trinity te Deum).

Met deze bijzondere muziekstukken zullen we daarbij aandacht schenken aan “Maria” (waaraan de kerk is toegewijd) en de daaraan verbonden contemplatieve / mystieke spiritualiteit. Ook zal aandacht worden besteed aan de fraaie architectuur van de Munsterkerk, die als monument bijzondere gevoelens oproept. Daarbij zal ook het in 2011 gereconstrueerde Franssen-orgel speciaal aandacht krijgen.

In de programmering zijn ook stukken opgenomen waarbij enkel vrouwenstemmen uit het ensemble klinken. Dit om ook te refereren aan het oorspronkelijke Monasterium; de cisterciënzer vrouwenabdij.

Medewerking wordt verleend door recent afgestudeerde musici van het Maastrichts Conservatorium (trompetten, trombones, harp en slagwerk) en organist Marcel Verheggen.
Vocalisten en instrumentalisten zullen diverse posities in de kerk innemen om zo extra mystieke effecten te bewerkstelligen.

Nadere informatie volgt.