Zaterdag 1 april Concert “Droefenis en troost” in de Ursulakapel te Roermond.

Op 1 april a.s. hebben wij een concert geprogrammeerd in de Ursulakapel, Voogdijstraat 24 te Roermond.

We zoeken in dit concert, met verstilde muziek, de aansluiting bij zowel de Passietijd als ook de huidige wereldgebeurtenissen.

De prachtige werken die op dit concert worden vertolkt hebben als thema’s “rust, verlatenheid, afscheid en troost”. Weliswaar valt dit concert in de Passietijd, maar het is geen Passieconcert, aangezien de nadruk niet ligt op het lijden en sterven van Christus, maar de gekozen composities gaan over meer universele thematieken.  Het zijn werken van Graeme Morton, Felix Mendelssohn Bartholdy, Hugo Wolf, Hubert Parry, Ralph Vaughan Williams en Franz Schubert.

Flyer 2

 Vocaal Ensemble Silhouet presenteert een programma met liederen van droefenis en troost, van lijden en verlangen naar betere tijden, van opstandigheid en berusting. Het is zware materie, eigen aan de Passietijd, waarin droefenis, lijden, dood en smart een hoofdrol spelen. We zoeken in dit concert, met verstilde muziek, de aansluitingbij zowel de Passietijd als ook de hedendaagse wereldgebeurtenissen. We willen daarover zingen, met vaak ontroerende teksten in het Duits en het Engels (met vertaalde teksten in het programmaboekje), prachtig op muziek gezet door componisten uit die taalgebieden. Zingen biedt hoe dan ook soelaas, luisteren naar muziek ook, zeker als er in vrijwel alle stukken vooruitzicht wordt geboden op troost, verlichting, verlossing en bevrijding. Sommige stukken zijn religieus geïnspireerd, andere hebben wereldlijke onderwerpen, maar ze hebben gemeen dat ze prachtige muziek met aansprekende teksten vormen.