Archief 2013

13 april 2013

Entre Réalisme et Surréalisme

Flyer Realisme voorSamen met de mezzo-sopraan Florieke Beelen, pianiste Annemieke Beelen en studenten Frans (declamatoren) vond een bijzonder concert plaats onder de titel “Entre réalisme et surréalisme”. Het concert werd gehouden in ‘De Oleander’, waarmee deze zaal voor het eerst als concertzaal werd gebruikt.

Flyer Realisme achter

 

25 mei 2013minderbroederskerk02

Op uitnodiging van de Commanderij Sint Christophorus Roermond

Opluistering besloten Investituursdienst

Minderbroederskerk Roermond

 

15 september 2013

Kunststroom Roerdalen, Basiliek St. Wiro, Plechelmus & Otgerus, St. Odiliënberg 

Felix Mendelssohn Bartoldy Er hat seinen Engelen befohlen
Darius Milhaud Quatrains valaisans (Tekst R.M. Rilke)
• Pays, arrête a mi-chemin
• Rose de lumière
• L’année tourne
• Chemins
• Beau papillon
Maurice Duruflé Notre Père
Claude Debussy Trois chansons de Charles d’Orleans
• Quant j’ai ouy le tambourin
• Yver, vous n’estes qu’un villain
Morten Lauridsen O Nata Lux
Nils Lindberg Shall I compere thee to a Summer’s day
Arr. Peter Gritton O follow that star
Arr. Guy Turner Over the rainbow
George Gerswhin ‘s Wonderfull
Oh, I can’t sit down
Billy Joël/Bob Chillcott And so it goes

 

21 september 2013

Jubileummis Vocaal Ensemble Silhouet

Munsterkerk en kiosk 1000

Op zaterdag 21 september heeft Vocaal Ensemble Silhouet onder leiding van dirigent Hans Heykers een mis opgeluisterd in de Munsterkerk van Roermond in het kader van haar 25-jarig jubileum.
Er werden werken uitgevoerd van de Scandinavische componisten Edvard Grieg en Cyrillus Kreek alsook een 8-stemmig motet van Felix Mendelssohn. Verder stond op het programma de zelden uitgevoerde mis ‘Et in terra pax’ van Alexander Gretchaninov en twee werken van Benjamin Britten, van wie we dit jaar zijn 100ste geboortedag gedenken. Het betreft hier het ‘Te deum in C’ en Psalm 100 ‘Jubilate Deo’. Zowel de mis als de werken van Britten zijn voorzien van een imposante orgelpartij die gespeeld werd door de organist Jean Pierre Steijvers op het onlangs gerestaureerde Franssen-orgel.

 

14 december 2013

A Festival of Lessons and Carols

Het is al enkele jaren een traditie dat in de Adventstijd ‘A Festival of Lessons and Carols’ plaatsvindt in de Kapel in ’t Zand te Roermond. Ook dit jaar vond deze viering plaats en wel op 14 december.

De oecumenische viering werdt georganiseerd door Vocaal Ensemble Silhouet in samenwerking met het rectoraat van de Kapel in ’t Zand en de Protestantse Gemeente Roermond en stond onder auspiciën van de Raad van Kerken, afdeling Roermond. Er was geen Eucharistie of Avondmaal aan deze viering verbonden.

De ‘nine lessons and carols’ zijn door het King’s College Choir van Cambridge tot het boegbeeld van de Engelse koormuziek gemaakt. In 2002 heeft Vocaal Ensemble Silhouet de Engelse traditie opgepakt.
In de viering worden Lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament afgewisseld met Christmas Carols. Deze carols bestaan uit liederen met een volkse en soms gregoriaanse oorsprong. In veel van de liederen is er sprake van een opbouw. Beginnend met solozang of een enkele koorpartij, zingt het koor als geheel, worden er vervolgens orgelklanken aan toegevoegd en ten slotte wordt in algehele volkszang met orgelbegeleiding geëindigd.
De ceremonie begint en eindigt met een processie. De organist is Jo Louppen.

 

Terug naar Home