Archief 2017

Op donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag) luisterde vocaal ensemble Silhouet Roermond een dienst op in de Roermondse Christoffelkathedraal.

Kathedraal Roermond

Naast wisselende gezangen zongen wij de Missa Quarta van de Hongaarse componist Bárdos Lajos. Bárdos Lajos componeerde deze Missa Quarta in 1962.

Verder werden de volgende werken ten gehore gebracht:

Luca Marenzio:     O Rex Gloriae
William Byrd:        Ascendit Deus in Jubilatione
Anton Bruckner:   Ave Maria
William Byrd:        Psallite Domino
Cyrillus Kreek:      Taaveti Laulud (Psalm 104)

Concert met als thema ‘geluk’

Vocaal Ensemble Silhouet (Roermond) en de Schola Cantorum van het Ward-Instituut met vocale muziek met als thema: GELUK.

Geluk

Het Roermonds kamerkoor V.E. Silhouet onder leiding van Hans Heykers en de Schola Cantorum van het Ward-Instituut vertolkten composities waarin Maria als ‘Voorspreekster van Geluk’ centraal staat.

Het thema ‘GELUK’ stond dit jaar centraal tijdens de Maand van de Geschiedenis 2017, die op 1 oktober van start gaat, als grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele organisaties hebben in oktober het thema Geluk in de schijnwerpers gezet. Zo ook deze beide koren uit Roermond. Zie ook: site van de maand van de geschiedenis

Van gelukzoekers tot weldoeners, en van Fortuna tot vrijheid. Kan geluk van een paar eeuwen terug mensen nu nog inspireren, of het huidige geluk relativeren?

Ontdek gisteren om vandaag te begrijpen.

 

Latijnse teksten over ‘Maria’ werden afwisselend gezongen door de Schola Cantorum in het Gregoriaans en door Silhouet in composities uit latere eeuwen. Luisteraars hoorden onder andere werken van Gabrieli, Schubert, Grieg, Bárdos, Poulenc, Miškinis en Busto.

Het concert vond plaats op Zaterdag 28 oktober 2017 in de Kapel in ’t Zand te Roermond.